Accessoires om thee mee te zetten
Butterfly pea thee zet je net als reguliere losse thee. Je kunt de bloemetjes los in een potje doen en dan over een zeefje in een glas uitschenken. Om wat makkelijker je favoriete blauwe thee te maken hebben wat verschillende soorten filters en leuke theepotjes voor je geselecteerd.
Butterfly pea verandert van kleur vanwege het effect van nieuwe ingrediënten op de pH-waarde. Citroenschijfjes zorgen ervoor dat de thee zuurder wordt, wat resulteert in een paarsachtige tint. Door hibiscusblaadjes toe te voegen wordt het mengsel in slechts enkele seconden helderrood. De kleurveranderende eigenschappen van de thee maken het een prachtige aanvulling op een namiddagthee of een theekransje.
De Butterfly pea thee heeft een aardse en houtachtige smaak. De blauwe thee heeft vergelijkbare tonen als fijne groene thee en een lichtzoet aroma. De thee wordt vaak gemengd met honing, citroen, kamille en citroengras. De Thaise bereiding van de drank – bekend als Nam Dok Anchan – bestaat uit het mengen van de blauwe bloemblaadjes met honing, kaneel, munt en passievrucht.
De bloemblaadjes van de vlindererwtenbloem worden al lang gebruikt in de traditionele Aziatische geneeskunde en in culinaire gerechten. De levendige blauwe tint van de bloemblaadjes wordt ook gebruikt voor het maken van voedselkleurstof en andere kleurstoffen.