Butterfly pea Iced Matcha Latte

Snel naar recept

Ik weet niet of je het kent, maar Matcha is tot poeder gemalen groene thee. Echt mutcho gezond het het geeft een lekkere boost in de middag. Groene thee zit vol met antioxidanten die goed zijn voor je lijf. En Matcha is dus erg geconcentreerde groene thee. Ook Butterfly pea is erg gezond, wat deze lekkere Latte niet alleen dubbel lekker maakt, maar ook nog eens dubbel goed voor je is.

Butterfly Pea Flower Tea

Butterfly pea wordt al eeuwen gebruikt in Aziatische landen voor gezondheidsbevordende redenen. Net wals wij Kamille gebruiken. De volgende beweringen worden geclaimd:

  • Bevordert het mooier ouder worden. Ondersteund het afvoeren van alle vrije radicalen die door de huid worden opgenomen.
  • Biedt antioxiderende ondersteuning.
  • Rijk aan anthocyanen die het algeheel welzijn ondersteunen.
  • Ondersteunt een stralende huid. Dank je wel anti oxidanten!
  • Er zijn diverse studies gedaan en mogelijk ondersteunt het je cognitief.
  • Verlicht incidentele stress. Een wetenschappelijke studie over adaptogene middelen vermeldde vlindererwtenbloemen als een acceptabel adaptogeen.

 

Butterfly pea thee maken

Voor het maken van deze Butterfly Pea Latte heb ik gekozen om de Butterfly pea warm te trekken. Ik had meer nodig en snel. Het voordeel van het koken van de thee is dat eventuele bacteriën dan ook direct gedood worden.

Als ik thee moet koken en het is meer dan uit mijn thee-apparaat komt, dan zet ik het theepotje recht op het gasfornuis. Zo makkelijk! Alle theepotten van Trendglas zijn sterk daar sterk genoeg voor.

Maak een lekkere pittige thee, aangezien hij straks verdund gaat worden. Nadat de thee aan de kook is geweest, kun je hem af laten koelen.

De waardering van www.butterflypeakopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 5 reviews.