Butterfly pea kopen

Butterfly pea thee van de vlindererwtbloemen is de nieuwe theetrend die de theewereld in vuur en vlam heeft gezet. Deze kruidenthee heeft kleurveranderende eigenschappen die van elk kopje een visuele traktatie maken. Veranderingen in de pH-waarde van de thee resulteren in vuurrode tinten of rijke paarstinten. Ontdek hier meer over deze blauwe thee en bestel je eigen zakje Butterfly pea.

De pure thee...

Blue Butterfly Pea thee wordt gemaakt van de diepblauwe bloemblaadjes van de vlindererwtplant of de Clitoria ternatea. De thee wordt al lang in Zuidoost-Azië gebruikt, maar begint pas de laatste jaren zijn weg naar Europa te vinden. De thee is van nature cafeïnevrij en vegan.

Wat deze thee zo bijzonder maakt is zijn smaakprofiel en blauwe kleur die van tint verandert. Wanneer de bloemblaadjes in heet water worden gezet, krijg je een prachtige, rijke blauwe kleur. De blauwe vloeistof verandert in helder rood of fuchsia wanneer andere ingrediënten zoals citroensap worden toegevoegd.

Hoe zet je de butterfly pea?

01.
Zet de thee met (kokend) water
Zet de bloemetjes zoals bij elke andere losse thee. Dat kan in een theezeefje of in een theezakje. Je kunt de thee echter ook met koud water of elke andere vloeistof maken.
02.
Laat de thee trekken
Bij kokend water laat de thee zo'n drie minuten trekken. Met koud water (of bijvoorbeeld in tonic) laat het minimaal een uurtje in de koelkast staan.
03.
Let the magic begin!
Schenk je Butterfly pea thee uit in een glas. Eventueel door een zeefje als je de bloemetjes los had. Voeg citroen toe voor de mooie paarse kleur.

Handige tools

Butterfly pea
Butterfly pea met citroen
Butterfly pea met hibiscus

Meer informatie en recepten

De waardering van www.butterflypeakopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 12 reviews.